Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Einsteins anteckningar

Nästa år är det 100 år sedan Albert Einstein formulerade den allmänna relativitetsteorin.

Albert Einsteins massiva skriftliga arv, som omfattar mer än 30.000 unika dokument finns nu digitaliserat och tillgängligt för alla på nätet. Det är skrifter, föreläsningar, brev, dagböcker och uträkningar på baksidan av anteckningsböcker som nu renskrivits, kommenterats och översatts till engelska eftersom Einstein fortsatte att skriva på tyska även sedan han flyttat till USA.
    The Einstein Papers Project är ett samarbete mellan Princetonuniversitetet och Caltech i USA och Hebreiska universitetet i Jerusalem. Nästa år är det 100 år sedan Albert Einstein formulerade den allmänna relativitetsteorin, och inför jubileet lägger projektet nu ut hans skrifter på nätet,
    The Collected Papers of Albert Einstein
    Einstein Archives Online.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv