Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ett hav av dimma fyllde Grand Canyon

Grand Canyon fylld av dimma.

I torsdags förra veckan kunde besökare vid Grand Canyon i Arizona bevittna en spektakulär händelse: den enorma dalen fylldes helt med dimma. Natasha Greiling vid Smithsonian förklarar att denna händelse är känd som en “total molninversion”. Det är då kall luft blir instängd i botten av kanjonen under ett tungt skikt av varm luft.
    Lyckligtvis var National Park Service-personaenl som arbetar vid kanjonen redo. De tog några fantastiska bilder, samt en time-lapse-video av händelsen, som kan ses på länkarna nedan. Det ser ut som kanjonen fylls från botten.
    Grand Canyon National Parl-foton på Flickr.
    Grand Canyon National Parl-video i större format på Flickr.
    Smithsonian: A Sea of Fog Completely Filled the Grand Canyon.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv