Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Amsterdam light festival 2014/15

Amsterdam strålar av ljus under de längsta nätterna.

Tidigare års ljusfestival i Amsterdam blev publiksuccéer och har gett mersmak. För tredje året lyses staden upp av en ljusfestival under femtio dagar, mellan den 27 novemberr 2014 och 18 januari 2015.
    Denna internationella festival hålls i Amsterdams gamla stadsdelar samt på kanalerna. Det är ljusskulpturer och projektioner som man kan njuta av både till fots och från båtturer på kanalerna och floden Amstel. Även museer och andra institutioner har aktiviteter på temat ljus och gör staden till ett stort konstverk på temat “A Bright City”.
    Amsterdam Light Festival.
    visualSKIN project ghost ship hologram along amsterdam canal, fler bilder.
    A 3D Ship Projected onto Curtains of Water at the Amsterdam Light Festival by visualSKIN.

Belysningen skapar mystisk känsla av sextonhundratalets segelfartyg.
(Foton: Janus Van Den Eijnden.)

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv