Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Shirakawa-Go och Gokayama

Världsarv i Japan.

De historiska byarna i Shirakawa-go och Gokayama är sedan 1995 ett av Japans världsarv. De består av tre byar invid floden Shogawa och sträcker sig över gränsen mellan Gifu prefektur och Toyama prefektur i norra Japan.
    Byarna är välkända för sina hus uppförda i en arkitektonisk stil kallad gassho-zukuri. Stilen Gassho-zukuri, “bedjarhändernas konstruktion”, kännetecknas av halmtak och starkt sluttande tak som liknar två händer sammanförda i bön. Klimatet i området kräver dessa starka och sluttande tak för att stå emot den tunga snön och för att snabbt få bort regnvattnet så att inte takhalmen ruttnar.
    Unesco: Historic Villages of Shirakawa-go and Gokayama.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv