Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Dakar-rallyt 2015

Dakarrallyt går numera i Sydamerika.

Dakarrallyt, ursprungligen kallat Paris–Dakar-rallyt, är ett årligt terrängrally för bilar, lastbilar, motorcyklar och fyrhjulingar. Rallyt startades av fransmannen Thierry Sabine 1978 och gick ursprungligen från Paris till Dakar. Sträckan har dock varierat genom åren och sedan 2009 är tävlingen flyttad till Sydamerika.
    Huvuddelen av sträckorna går utanför vanliga vägar, över sanddyner och liknande. Detta gör rallyt mycket krävande för såväl fordon som förare och endast ett fåtal lyckas fullfölja hela rallyt, som varar i cirka två veckor. Tävlingen handlar inte lika mycket om snabbhet som de flesta andra rallyn, utan mer om körskicklighet och orienteringskunskaper.
    I år går rallyt 4 – 17 januari i ArgentinaBolivia och Chile.
    Dakar 2015.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv