Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Missöde på ISS

Larm om gasläcka på internationella rymdstationen. /Foto: Nasa.)

Rysslands rymdmyndighet Roscosmos skriver i en kommuniké att det har uppstått en giftig ammoniakläcka i klimatsystemet ombord på den internationella rymdstationen ISS. Läckan ska ha uppstått i den amerikanska delen och har lett till att de astronauter som befunnit sig där har evakuerats till den ryska sektionen på rymdstationen.
    De skriver: “USA:s enhet av ISS har isolerats, och besättningen är samlad i säkerhet i den ryska enheten.”
    Senare uppger Nasa att det inte har skett någon ammoniakläcka på ISS, men man är fortfarande osäkra på vad som satte igång larmet som indikerade detta. Vidare säger man att astronauterna har uppskattat ledigheten man fick tack vare det här larmet. Så allt verkar lugnt med andra ord.
    Nasa Space Station blog.
    Kanadensiske astronauten Chris HadfieldFacebook.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv