Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Det konstiga sättet att säga “Ja” i norra Sverige

Att säga “ja” på norrländska.

The Local news service reste till Umeå, en stad i norra Sverige. Där lärde sig en korrespondent hur man säger “ja” på den lokala dialekten: snörp på munnen och sug in luft för ett ögonblick. En infödd beskrev det som ljudet när man suger hårt på en “mint” i munnen.
    “I love it! We should adopt this word into American English.”


The Local är en internetbaserad, engelskspråkig nyhetspublikation etablerad i Sverige och Tyskland. Den tyska och den svenska sidan har samma grafiska utseende, men produceras av två separata redaktioner, fokuserade på respektive land.
    Den svenska The Local.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv