Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Asteroid passerar jorden

Asteroiden 2004 BL86 kommer förbi den 26 januari.

Det är inte ofta man får chansen att se en asteroid passera jorden, kanske en gång vart tionde år. Men har du ett mindre teleskop eller en stark kikare finns det snart en möjlighet att se asteroiden 2004 BL86 passera.
    Asteroiden passerar jorden den 26 januari på ett betryggande avstånd, drygt tre gånger avståndet mellan jorden och månen. 2004 BL86 beräknas vara cirka 500 meter i diameter och den har en hastighet av ca 56.000 kilometer i timmen.
    Trots passagen på cirka 1,2 miljoner kilometer, är det ändå den närmaste passagen av en stenbumling med den storleken tills 1999 AN10 fräser förbi jorden år 2027.
    The Telegraph: Huge asteroid to ‘narrowly’ miss Earth.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv