Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Skadad Monet-tavla värd 12 miljoner dollar reparerad

Den skadade Monet-tavlan. (Foto: The National Gallery of Ireland.)

En man vid namn Andrew Shannon besökte The National Gallery of Ireland den 29 juni 2012. Han gick fram till en målning av Monet med titeln “Argenteuil Basin” med en enkel segelbåt och skar hål genom duken. Förstörelsen av målningen, som skapades 1874 och är värd cirka 12 miljoner dollar, skickade Shannon i fängelse i fem år.
    Restaureringen var en komplicerad process som tog 18 månader. Följ den långa rekonstruktionen där duken togs bort från ramen och det skurna avsnittet måste anpassas i ett mödosamt flerstegsförfarande, till vilket det behövdes ett kraftfullt mikroskop.
    Twisted Sifter: Repairing a $12 Million Monet After It Has Been Punched.
    National Gallery of Ireland: Returning Paint Fragments.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv