Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Filmaffischer från 1912

Från stumfilmens storhetstid. (Bild: Library of Congress.)

Library of Congress har en fascinerande serie av gamla biografaffischer från 1912. Vid den tiden var det stumfilmen som var förhärskande, Den första kända offentliga visningen av ljudfilm skedde dock i Paris 1900, men det skulle ta flera årtionden innan pålitlig synkronisering blev kommersiellt användbart.
    Den första kommersiella visningen av filmer med helt synkroniserat ljud skedde i april 1923 i New York. Den första långfilmen som lanserades som en ljudfilm var “Jazzsångaren”, som släpptes i oktober 1927.
    En rapport i september 2013 från Förenta staternas Library of Congress meddelade att totalt 70 procent av de amerikanska stumfilmerna tros vara helt förlorade. Så njut av dessa vintage biografaffischer från 1912.
    16 Vintage Movie Theatre Etiquette Posters from 1912.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv