Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Alaskas frysta trädgrodor tinar upp på våren

En ung trädgroda. (Foto: Michael Zahniser.)

Det finns flera varelser som besitter en viss tolerans mot minusgrader, men inga så fantastiska som trädgrodorna i Alaska. Dessa små amfibier kan överleva nästan helt frusna under vintern, bara för att mirakulöst komma tillbaka till livet så fort våren kommer.
    På vintern fryser över 60 procent av grodans kropp. Den slutar andas och dess hjärta slutar slå. Dess fysikaliska processer, som ämnesomsättning och avfallsproduktion avstannar. Trägrodor kan överleva långa vintrar där temperaturen varierar mellan –9 °C till –18 °C.
    National Wildlife Federation: Wood Frog.
    Los Angeles Times: In Alaska, wood frogs freeze for seven months, thaw and hop away.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv