Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Magiska sjöjungfrur

Den lille havfrue på Langelinie i Köpenhamn.

Den lille havfrue som kan ses på Langelinie i Köpenhamn är en av de mest berömda sevärdheterna i den danska huvudstaden. Den lilla sjöjungfrun är gjord av den danske skulptören Edvard Eriksen (1876–1959).och hans verk stod klart 23 augusti 1913.
    Skulpturen på Langelinie är en kopia av originalskulpturen av den lilla sjöjungfrun. Originalet bevaras av bildhuggaren Edvard Eriksens arvingar. Det finns ytterligare tre exemplar: ett i danskkolonin Solvang i Kalifornien, ett i Kimballton i Iowa i USA och ett i Vancouver i Kanada.
    Utöver dessa finns det statyer av sjöjungfrur världen över – ett bevis på hur dessa lockande damer från havet har trängt sig in i den globala populärkulturen. Låt oss ta en tur runt om i världen och besöka några av de bästa.
    A Magical Mermaid Miscellany.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv