Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Fort Kumbhalgarh i Indien

Fort Kumbhalgarh. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Högt uppe på ett berg i västra Indien, 1914 meter över havet, ligger fortet Kumbhalgarh. Fortet uppfördes ursprungligen av Maharana Kumbha, som levde mellan 1419 och 1463. Men vissa delar av palatset inne i fortet uppfördes av senare maharadjor. Kumbhalgarh var bara ett av Kumbhas 32 fort i Mewar. Kumbhalgarh var under en period huvudstaden i kungariket Mewar.
    Den 36 km långa muren sägs vara den näst längsta i världen, efter kinesiska muren, och är kanske en delförklaring till varför fortet aldrig intogs av fienden. Fortets murväggar varierar i tjocklek mellan 4,5 till 7,5 meter. Historien hävdar att åtta hästar kunde rida sida vid sida över den. Den massiva väggen vid Kumbhalgarh tog nästan ett sekel att bygga och gjorde fortet nästan ointagligt.
    The Great Wall of Kumbhalgarh Fort.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv