Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Tesla presenterar nytt jättebatteri

18 min lång video. Den som bara vill se delen om Powerwall kan hoppa till 6 minuter in i videon.

Elbilsföretaget Tesla vill göra fler oberoende av elnätet. Med hjälp av sitt nya kraftfulla batteri och solpaneler på taket ska fler kunna bli självförsörjande på el. Huvudägaren Elon Musk hoppas att både privatpersoner och stora företag ska gå över till denna förnybara energi med nya Powerwall för företag och Powerpack för hemmet.
    Batteriet är uppkopplat mot internet och kan användas som reservelkälla för hemmet eller, under förutsättning att huset har solpaneler på taket, för att bli helt oberoende av elnätet. För 25 000 kronor får man ett batteri med en kapacitet på 7 kilowattimmar, vilket motsvarar runt 70 timmars tv-tittande eller den energi som krävs för att dammsuga i sju timmar.
    I en utopisk vision kan 160 miljoner Powerpack ge energi åt hela USA och två miljarder enheter lösa hela världens energibehov.
    Tesla Energy is Elon Musk’s battery system that can power homes, businesses, and the world.
    Tesla: Energy Storage for a Sustainable Home.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv