Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Brotraditioner

Pont des Arts, Paris. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Broar har ofta varit föremål för vidskepelse, kanske för att de är en bokstavlig passage mellan två platser, och ofta symboliserar rörelse från ett skede i livet till nästa.
    I många delar av världen anses det som otur att vara den första personen att korsa en bro. Arbetare lämnade ibland pengar i murbruket vid en ny bro för att skydda den och få lycka. Vissa människor rör vid taket på sin bil, eller spottar, när de kör under en bro, medan ett tåg eller annat fordon passerar, antagligen för att bron inte ska kollapsa. Här är några andra intressanta brorelaterade sedvänjor runt om i världen.
    10 Bridge Traditions From Around the World.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv