Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Japanske konstnären Takanori Aibas bonsaiskulpturer

Takanori Aibas otroliga miniatyrskulpturer.

Ta en titt på den japanske konstnären Takanori Aibas små skulpturer, där hela miniatyrsamhällen är uppbyggda kring bonsaiträd. Man känner sig som Gulliver som sätter foten på det imaginära landet Lilliput.
    Den japanska konsten med bonsai är en mödosam, noggrann process som använder odlingsmetoder som beskärning, rotminskning, ingjutning, avlövning och ympning för att producera små träd som finns i små krukor – och efterliknar formen och stilen av mogna, fullstora träd.
    Takanori Aiba har inte bara fulländat denna teknik för miniatyrisering, utan också lagt till skalenliga modeller av väderkvarnar, fyrar, båtar, bilar, statyer, klippor, stränder, flaggor, lyktstolpar och även en Michelingubbe för att skapa tredimensionella drömöar med miniatyrbyar kombinerade med bonsai i en Lilleputtlandet-arkitektur, som vimlar av aktivitet, fantastiska berättelser och unika karaktärer.
    Takanori Aiba.
    Se också Forbes: Japanese Artist Takanori Aiba’s Tiny Kingdom Sculptures Celebrate The Art Of Bonsai.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv