Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Montering av den internationella rymdstationen

Stegvis uppbyggnad av ISS. (Animation: NASA: s Johnson Space Center.)

Det är det största och mest sofistikerade föremål som någonsin byggts av jorden. Det har tagit många rymdfärder och över ett decennium att bygga. Den internationella rymdstationen (ISS) är för närvarande primär livsmiljö för människor i omloppsbana runt jorden, och en sammanslagning av sofistikerade kretsande laboratorier som har undersökt allt från bildandet av nya material och läkemedel som skapats i mikrogravitation – till begränsningar i människokroppen – till kompositionen av universum.
    Den här månad firar ISS 15 år av kontinuerlig mänsklig bosättning. ISS har besökts av astronauter från 15 länder hittills, och har internationella partners som leds av Nasa (USA),
    Läs me på Astronomy Picture of the Day.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv