Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Syskon till diabetessjuka har lägre inkomst som vuxna

Diabetes påverkar en familjs ekonomi.

Barn som drabbas av typ 1-diabetes tjänar mindre och har lägre utbildning som vuxna än sina jämnåriga kamrater. En ny studie från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet i samarbete med Svenska barndiabetesregistret vid Umeå universitet visar att även syskon till diabetessjuka kan påverkas.
    I en ny avhandling har Ida Lovén doktor i nationalekonomi på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, undersökt hur typ 1-diabetes påverkar en familjs ekonomi. Enligt studien får diabetessjuka lägre inkomst och utbildningsgrad som vuxna än jämnåriga kamrater. Men även syskon till den drabbade påverkas.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv