Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mei-Ling-palatset i Nanjing liknar ett halsband

Mei-ling Palace. (Foto: China.com.)

Mei-Ling Palace, som ligger på toppen av Xiaohong Hill i östra Nanjing stad, var en gång hem för Kinas tidigare president Chiang Kai-shek och hans fru Soong Mayling innan de flydde till Taiwan 1949 i slutet av det kinesiska inbördeskriget.
    Under årtionden var byggnaden statspensionat och stängd för allmänheten innan det för två år sedan när Mei-Ling Palace renoverades och dörrarna öppnas för allmänheten. Från luften liknar huset en gigantisk smaragd och trädgårdsanläggningen runt det ser ut som en pendel och halsband.
    The Mei-ling Palace of Nanjing Looks Like a Giant Necklace.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv