Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

15 miljoner kronor till ny forskning om hjärtsvikt

Gustav Smith.

Gustav Smith, docent vid Lunds universitet och läkare vid Skånes universitetssjukhus, har nyligen tilldelats Europeiska forskningsrådets (ERC) ”Starting Grant” om 1,5 miljoner euro.
    Pengarna ska användas till ett stort forskningsprojekt om hjärtsvikt, en av de ledande orsakerna till både sjukhusvård och död i Europa.
    – Det känns oerhört hedrande att få detta erkännande från ERC, och att de tycker att min forskargrupps arbete är värt att investera så mycket pengar i. Jag har lagt ner mycket tid på att utarbeta detaljerna så det är skönt att nu kunna ta nästa steg, säger Gustav Smith.
    Hjärtsvikt är slutstadiet av alla sjukdomar som påverkar hjärtat, och den karaktäriseras av oförmåga hos hjärtat att pumpa ut tillräckligt med blod för kroppens behov. Några vanliga orsaker är hjärtinfarkt, högt blodtryck, alkoholmissbruk och olika typer av inflammation i hjärtat. Även om ett par behandlingsmetoder har utvecklats under de senaste tre decennierna så är hjärtsvikt fortfarande ett tillstånd med mycket dålig prognos, sämre än för många cancerformer.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv