Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Orion får ny ytbeläggning för nästa rymdresa

Den nya ytbeläggningen skyddar mot både värme och kyla. (Foto: Nasa.)

Austronauter utsätts både från värmen, som uppstår när en rymdkapsel återinträder i jordatmosfären, och från kylan de utsätt för när de är i rymden. Nasas ingenjörer förser nu rymdkapseln Orion med en ny silverfärgad ytbeläggning som effektivare ska skydda framtida astronauter.
    2018 ska en obemannad Orionkapsel skickas i omloppsbana runt månen. Det uppdraget kommer att pågå i tre veckor innan den återvänder till jorden. Längre fram i tiden ska Orionkapseln användas för att ta människor till månen igen och i ett senare skede förhoppningsvis även till Mars.
    Nasa: Engineers Refine Thermal Protection System for Orion’s Next Mission.
    Nasa: Orion Spacecraft.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv