Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Inte bara bin är viktiga för pollineringen

En mångfald av olika insekter behövs för vår matförsörjning.

Bin brukar anses vara de mest effektiva på att pollinera grödor, men en ny internationell studie visar att även andra insekter är minst lika viktiga. En mångfald av olika insekter behövs för vår matförsörjning.
    – Vi vet att honungsbin och vilda bin har stor betydelse för vår matproduktion. Den här studien visar att andra pollinerande insekter, till exempel flugor, skalbaggar, fjärilar och getingar, är viktigare för pollineringen av grödor än vad vi tidigare trott, säger Lovisa Nilsson, doktorand på Centrum för miljö- och klimatforskning, och en av de forskare från Lunds universitet som har bidragit med data.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv