Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kristallfloden i Colombia

Den vackraste floden i världen.

Den har kallats ”de fem färgernas flod”, ”paradisets flod” och ”den vackraste floden i världen”. För en kort period varje år exploderar den colombianska Caño Cristales (Kristallfloden) i en bländande multifärgad uppvisning.
    Under större delen av året är floden omöjlig att skilja från andra vattendrag. Men för en kort period i augusti blommar floden i regnbågens färger. Caño Cristales ligger i regionen Sierra de la Macarena och ingår i La Macarena National and Ecological Reserve Park.
    Floden är ganska liten, 20 meter bred och rinner ca 100 kilometer. Resebyråerna flyger turister till den närbelägna staden La Macarena och sedan är det häst som gäller eftersom det saknas vägar fram till floden.
    Caño Cristales (spanska).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv