Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

400.000 brandvarnare i svenska hem fungerar inte

Dags att kontrollera brandvarnaren inför advent och jul.

Nästan alla bostäder i Sverige har brandvarnare, men i var tionde fall fungerar den inte. Att inte ha en fungerande brandvarnare är särskilt allvarligt i december och januari, de månader då flest bränder inträffar.
    Varje år inträffar omkring 6 000 bostadsbränder i Sverige och många av dem sker under december och januari. I adventstid ökar antalet bränder i hemmet kraftigt och de vanligaste orsakerna är glömd spis, soteld i skorsten och levande ljus.
    Alltså, dags att kolla att brandvarnaren fungerar som den ska!
    MSB: 400000 av brandvarnarna i svenska hem fungerar inte.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv