Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Saracenos bubblor i Grand Palais

Tomás Saracenos konstverk Aerocene Grand Palais i Paris under klimatmötet.

Grand Palais, eller som det egentligen heter Grand Palais des Champs-Élysées, är en stor historisk plats, utställningshall och museum som ligger vid Champs-Élysées i 8:e arrondissementet i Paris.
    I Grand Palais har under klimatmötet COP21 arkitekten och konstnären Tomás Saraceno haft en utställning med sina skulpturer som flyter utan förbränning av fossila bränslen, utan att använda solpaneler och batterier; och utan helium, väte och andra sällsynta gaser. Han har ett budskap med sitt projekt, som han kallar Aerocene, om enkelhet, kreativitet och samarbete för en värld av tumultartade geopolitiska relationer, det påminner oss om vår symbiotiska förhållande med jorden och alla dess arter.
    Tomás Saraceno, är född 1973 i Argentina, men bor och arbetar i Frankfurt, Tyskland. Han har tidigare bland annat visat sina verk på Venedigbiennalen. Utställningen kommer att visas på Bonniers konsthall i Stockholm 25 februari–20 juni.
    Grand Palais.
    Aerocene.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv