Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Stonehenge stenbrott bekräftas i Wales

Utgrävning av stenbrott i Wales.

Utgrävning av två stenbrott i Wales med ett UCL-lett team av arkeologer och geologer har bekräftat att de är källor till Stonehenges “bluestones’ – och belyser hur de bröts och transporterades. UCL står för University College London.
    Utdrag ur forskningspublikationen finns som pdf (och även html) på Cambridge University.
    University College London: Stonehenge ‘bluestone’ quarries confirmed 140 miles away in Wales – See more at: https://www.ucl.ac.uk/news/news-articles/1215/071215-stonehenge-bluestone-quarries#sthash.5cSWZjBF.dpuf.
    Cambridge University: Craig Rhos-y-felin: a Welsh bluestone megalith quarry for Stonehenge.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv