Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Misteln är en parasit

Mistel (Viscum album). (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Mistel är det allmänna begreppet för en halvparasitisk trädlevande blomväxt. Den växer på grenarna hos andra vedartade växter. Det är den gröna kvist med vita bär som hänger i dörröppningar under juletid, och som kräver att de som möts under den kysser varann.
    Misteln är en fridlyst växt i Sverige. Man får inte plocka mistel eller skada dess värdträd. Här runt och i Västerås är den riktigt förekommande. Just nu pågår en inventering av mistlar i Västerås med omnejd.
    Läs mer: Mistletoe is a Parasitic, Explosive Plant That Maybe You Shouldn’t Stand Underneath.
    Wikipedia: Mistel.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv