Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

The Wagah Border Closing Ceremony

Publikfriande ceremoni …

Vid staden Wagah korsar en större väg gränsen mellan Indien och Pakistan. Varje kväll vid solnedgången hålls en ceremoni för att officiellt stänga gränsen för natten. Soldater från båda länderna kommer ut, sänker flaggorna, ”struttar” och saluterar, sedan stängs grindarna på vardera sidan om gränsen.
    Ceremonin är starkt koreograferad och en folkmassa samlas varje kväll för att titta och jubla för sitt land. De ”höga stegen” är en stiliserad show, en tradition som bygger på idén om överdrifterna: vem kan ta högsta kliven och ha den bistraste uppsynen …
    Gränssäkerhetsstyrkor i Indien och Pakistan har gjort den här ceremonin sedan 1959.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv