Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

3D-modell av IS-förstört tempel på Trafalgar Square

Bel-templet i Palmyra.

Det 2000 år gamla Bel-templet i syriska ökenstaden Palmyra sprängdes i höstas av Islamiska staten (IS). Det stora Bel-templet, som invigdes under romartiden år 32 efter Kristus, är ett av de viktigaste byggnadsminnena i staden.
    För att hedra vår historia och som en metod för motståndet mot den islamiska staten, ska forskare från Harvard University, University of Oxford och Dubais Museum of the Future arbeta tillsammans för att omvandla 2D-bilder av templet till en 3D-modell i både London och New York. Den repliken kommer att visas som en del vid UNESCO:s världsarvsvecka i april 2016 för att påminna folk om hur viktigt det är att skydda våra gamla byggnadsminnen.
    Se mer i The Telegraph: Replica of historic Syrian arch attacked by Isis to be recreated in Trafalgar Square.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv