Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Historiens äldsta köpcentrum

Affärer i Istanbuls Grand Bazaar. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Grand Bazaar i Istanbul, Turkiet, är en plats med ett rikt och omfattande förflutet. Allmänt anses det vara historiens äldsta köpcentrum. Området upptar 61 täckta gator och innehåller över 3000 oberoende försäljare.
    Dess historia går tillbaka till mitten av 1400-talet, när sultanen Mehmet II öppnade basaren, strax efter ottomanska rikets erövring av Istanbul 1453. Idag är Grand Bazaar fortfarande oerhört populär – 2014, var det den mest besökta turistattraktion i världen med över 91 miljoner besökare.
    My Modern Met: History’s Oldest Shopping Mall Remains One of the World’s Most Visited Attractions.
    Grand Bazaar Istanbul.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv