Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Jarramplas Festival

Rovor kastas mot Jarramplas.

I januari varje år, på Saint Sebastians dag, fylls gatorna i Piornal, Spanien, med invånarna beväpnade med rovor, som syftar till att straffa Jarramplas. Jarramplas är en djävulsliknande karaktär porträtterad av en man som bär en dräkt gjord av färgglada remsor av tyg, en skrämmande mask och skyddsvästar under dräkten.
    I en månghundraårig tradition går han på gatorna och slår på en trumma, medan invånarna kastar rovor på honom som straff för att han stjäl boskap. Exakta ursprunget för festivalen är inte känd, olika teorier finns från Hercules mytologiska bestraffning av Caco, till att en boskapstjuv förlöjligas och utvisas av sina grannar.
    The 2016 Jarramplas Festival (18 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv