Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Donation förstärker samverkan mellan Lund och Uppsala kring cancerdiagnostik

Universitet för förstärkning fö samarbete inom cancerområdet.
(Bild: MostPhotos.)

Mats Paulssons Stiftelse donerar en miljon kronor till universiteten i Uppsala och Lund för att förstärka samarbetet inom cancerområdet. Genom donationen kan ny avancerad molekylär diagnostik för cancer utvecklas och komma fler patienter till nytta i samverkan med landstingen.
    – Det är mycket viktigt att cancerpatienter snabbt får en korrekt diagnos för snabbt val av rätt behandling. Donationen förstärker den molekylära diagnostik som är under uppbyggnad både i Uppsala och Lund och innebär att fler patientprover kommer att kunna sekvenseras, säger Tobias Sjöblom, som leder det stora cancerprojektet U-CAN vid Uppsala universitet.
    – Samarbetet mellan Lund och Uppsala stärks genom donationen som ger oss bättre möjlighet för nationell samordning i forskningsprojekten som siktar på klinisk implementering i cancervården, säger Åke Borg, som leder SCAN-B projektet inom bröstcancer.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv