Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

De visuella effekterna i Jurassic World

Bakom det magiska i årets storfilm.

Ett prov på de visuella effekter som skapats för Colin Trevorrows “Jurassic World”. Industrial Light & Magic (ILM) har en lång och anrik historia med att skapa effekter till “Jurassic”-serien.
    ILM är inom amerikanska filmindustrin ett specialeffektsföretag, tillhörande Lucasfilm. Företaget grundades 1975 av George Lucas då han ansåg sig behöva nyskapande teknik och idéer för rymdeposet ”Stjärnornas krig”, på ett sätt som inte kunde levereras av då existerande företag. De anställda på ILM blev sedan pionjärer inom stora delar av specialeffektsindustrin, och idag är ILM Hollywoods ledande specialeffektsbolag, särskilt inom ”Visuella effekter”.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv