Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En konstig blommande växt

Pholisma sonorae är en sällsynt växt i öknarna i sydöstra Kalifornien, Arizona och El Gran Desierto de Sonora, Mexiko. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Pholisma sonorae, allmänt känd som ”sandmat”, är en av de mest bisarra blommorna i Nordamerika. Växer på sanddyner och blomman har en köttig stjälk som sträcker sig två meter under markytan och ovan marken som en liten rundad eller oval “svampform”.
    Om tillräckligt med sand blåses bort, kan den övre delen av skaftet bli exponerad och blomman visar sig som en svamp. Under den tidiga våren bär den runt ”huvudet” små blommor som är rosa till lila till färgen och med med vita kanter.
    Pholisma Sonorae: A Strange Looking Flowering Plant.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv