Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Konstnären: utställning på Nationalmuseum

Ny utställning på Nationalmuseum.

Utställningen Konstnären på Nationalmuseum i Stockholm vill diskutera vad det innebär att vara konstnär, både idag och i ett historiskt perspektiv. Den handlar om roller, ideal och myter och visar hur konstnärer förhållit sig till sin samtids värderingar, publik och marknader. Om maktrelationer som är organiserade kring föreställningar om kön, etnicitet, sexualitet och klass. Idealen och normerna förändras genom historien, men många av rollerna och problemformuleringarna lever kvar eller återkommer i nya skepnader.
    Utställningen öppnar i dag, den 11 februari och pågår till 4 september 2016.
    Nationalmuseum: Konstnären.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv