Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nytt fokus krävs om vilda arter ska överleva klimatförändringar

Paul Caplat.

Forskare som granskar hur vilda djur och växter klarar sig när klimatet förändras måste bredda sina undersökningar. Alltför stort fokus har legat på hur långt djur kan förflytta sig. Viktiga frågor som vad de äter, hur snabbt de förökar sig och hur bra de anpassar sig till olika livsmiljöer har kommit i skymundan.
    Paul Caplat, forskare vid Lunds universitet, har tillsammans med kollegor från universitet i Storbritannien, Spanien, Kanada och Portugal granskat vad vetenskapen fokuserat på när man undersökt vilda djurs och växters förmåga att överleva klimatförändringar.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv