Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

360 TB-skivor lagrar i 13,8 miljarder år

Evig 5D datalagring.

Med hjälp av nanostrukturerat glas, har forskare vid University of Southampton Optoelectronics Research Centre (ORC) utvecklat femdimensionella (5D) inspelnings- och hämtnings-processer för digitala data från femtosecond laserskrift.
    Lagringen medger oöverträffade egenskaper, inklusive 360 TB skivdatakapacitet, termisk stabilitet upp till 1000 °C och praktiskt taget obegränsad livslängd vid rumstemperatur (13,8 miljarder år vid 190 °C). Öppnar en ny era av evig dataarkivering.
    University of Southampton: Eternal 5D data storage could record the history of humankind.
    Eternal 5D data storage could record the history of humankind.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv