Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Stängda ryska städer

Seversk, Kurchatova str. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Idag finns i Ryssland, åtminstone 1,5 miljoner människor som bor i städer som ingen från omvärlden tillåts besöka. Många av dessa städer visas inte på kartor. Vissa har inga vägmärken för att ange var de finns. Fler är så insvepta i hemlighet att människor utanför Ryssland inte ens vet vad de kallas.
    De är Rysslands “stängda städer,” en kvarleva från Sovjetunionen när den dåvarande regeringen gick till extrema åtgärder för att dölja platser av strategisk betydelse. De hemliga samhällena inrymde militärbaser, vapenfabriker och hemlighetsfulla forskningsanläggningar som makthavarna ville hålla dolda för utländska ögon.
    There Are Cities In Russia That No One Is Allowed To Go To.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv