Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Karta över domännamn ställer världen på huvudet

Märklig världskarta.

På en världskarta som skalas till de mest populära toppdomänerna, blir ön Tokelau Pacific allenarådande. Med mer än 31 miljoner .tk-webbplatser, har det lilla Nya Zeeland-territoriet flera domänregistreringar än någon annan nation eller territorium i världen.
    På den märkliga världskartan, som produceras av brittiska domänregistret Nominet (www.nominet.uk/) är Kina tvåa på listan med 16,8 miljoner registrerade domäner. I övrigt kommer Tyskland med 16 miljoner, Storbritannien med 10,6 miljoner och Nederländerna med 5,6 miljoner bland de största.
    Wired: This map of domain names flips the world on its head.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv