Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Go-mästaren besegrad av dator

AlphaGo vinner den tredje go-matchen mot Lee Se-dol.

Ett datorprogram har i tre raka matcher vunnit i det uråldriga brädspelet go mot sydkoreanske gomästaren Lee Se-Dol.
    Lee Se-Dol har toppat världsrankningen för go, som i tusentals år har spelats i framför allt asiatiska länder, under merparten av det senaste decenniet. Han sade sig inför mötena räkna med att enkelt kunna vinna mot datorn, men nu kan han alltså bara hoppas på att snygga till siffrorna.
    Programmet, som kallas för Alphago, har i och med denna vinst en ointaglig ledning i serien om fem matcher. Segern ses som ett stort genombrott för en ny form av ”intuitiv” artificiell intelligens, AI. Det är AI-företaget Deepmind, som 2014 köptes av Google, som ligger bakom Alphago.
    The Verge: AlphaGo beats Lee Se-dol again to take Google DeepMind Challenge series.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv