Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Elba – Toscanas skönaste ö

En ö med charmigt kärv natur – och god mat.

Ön Elba utanför Toscana i västra Italien är mest känd för att ha varit den franske kejsaren Napoleon I:s förvisningsort mellan den 3 maj 1814 och den 26 februari 1815. Med tanke på öns rika matkultur, vita stränder och vackra natur så låter en förvisning som rena vinstlotten, kan tyckas …
    Napoleon var formellt sett härskare på Elba, men ön patrullerades av den brittiska flottan. Napoleon utförde en rad ekonomiska och sociala reformer under sin tid på Elba. Efter 300 dagar återvände han till Frankrike.
    Ön är mycket populär under sommarmånaderna då den drar till sig många besökare ”helt frivilligt” …
    Elba – Toscanas skönaste ö.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv