Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Riskfyllt att manipulera klimatet för att undkomma global uppvärmning

Inte tillräckligt med kunskap om geoengineering.

Riskerna med att avsiktligt manipulera klimatet för att stoppa den pågående uppvärmningen av jorden, så kallad geoengineering, har diskuterats fram och tillbaka under åren. En ny rapport från Linköpings universitet visar att det inte finns tillräckligt med kunskap om tekniken och vad den kan innebära för miljön.
    – Internationellt pågår en debatt om geoengineering och den har intensifierats efter FN:s klimatmöte i Paris eftersom några av skrivningarna i avtalet kan öppna upp för geoengineering. Frågan har dock seglat under radarn här i Sverige, säger Victoria Wibeck, biträdande professor, vid Linköpings universitet.
    Läs hela pressmeddelandet från Linköpings universitet,

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv