Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Lunds universitet i stort projekt om evolutionen

obias Uller.

John Templeton-stiftelsen anslår 5,7 miljoner brittiska pund (cirka 70 miljoner kronor) till åtta lärosäten för ett brett samarbete kring evolutionsforskningen. Lund är det enda universitet utanför USA och Storbritannien som får pengar för att delta i samarbetet.
    Sammanlagt kommer omkring 50 forskare inom skilda discipliner att ta ett samlat grepp på hur evolution fungerar. Bland annat kommer biologer att samarbeta med filosofer. Det breda angreppssättet, på engelska kallat ”Extended evolutionary synthesis”, innebär nya perspektiv på relationen mellan gener, organismer och miljö.
    – Ett sådant perspektiv öppnar upp för nya frågor, till exempel om miljöns direkta inverkan på individers utveckling även påverkar evolutionens riktning och hastighet, säger Tobias Uller, biträdande projektledare och universitetslektor vid Lunds universitet.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv