Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Parthenon i Nashville

Parthenon i Nashville. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

I slutet av 1800-talet var staden Nashville, Tennessee, USA, känd för att vara en av de mest raffinerade och utbildade städerna i amerikanska södern. Där fanns åtminstone ett halvt dussin universitet och högskolor, som gav staden smeknamnet ”Söderns Aten”. När Nashville organiserade Tennessee Centennial Exposition 1897 beslutade staden att den borde vara adekvat representerad.
    Nitton stater deltog i expon inklusive sexton utländska nationer. En mycket imponerande samling av byggnader konstruerades för att inhysa utställningar, men favoritbyggnaden på utställningen var Nashvilles fullskaliga kopia av Parthenon, det antika grekiska templet tillägnat gudinnan Athena.
    The Parthenon of Nashville.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv