Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”The Crooked House” i Canterbury

”The crooked house” i Canterbury. (Foto: Fotorus.)

Sir John Boys House, även känd som ”The Crooked House”, är ett skevt korsvirkeshus byggt omkring 1617, som ligger vid den yttersta änden av Palace Street i Canterbury, Kent, England. Det mest märkbara särdraget är ytterdörren, som lutar i en överdriven vinkel och byggdes med kraftigt snedställda hörn för att passa dörrkarmen.
    Huset började luta till följd av ändringar av en skorsten, som orsakade att hela huset började röra sig i sidled. Under årens lopp har den lutningen intensifierats och skorstenen kollapsade 1988. Byggnaden har nu försetts med en stålram, som hindrar den från ytterligare rörelse.
    The Crooked House of Canterbury.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv