Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Bakgårdsbunkrar skydd mot Blitzen

Anderson-skydd. Ovanpå marken med betongände och tegel på andra sidan. (Foto: sarflondondunc.)

År 1938, vid andra världskrigets utbrott, var sir John Anderson ansvarig för flygskyddet i Storbritannien. Hans uppdrag som ingenjörer var att konstruera ett billigt och enkelt skydd, som skulle kunna distribueras till befolkningen.
    De korrugerade metall-skyddsrummen, 2 meter långa, och 1,5 meter breda, hade en perfekt passform för en familj på sex personer. De grävdes ner drygt en meter i ägarnas trädgårdar, de välvda taken täcktes med ett lager av jord. Många valde att införliva skyddsrum i sina trädgårdar och plantera grönsaker och blommor på dem.
    1939–1944 – Backyard bunkers of the Blitz.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv