Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Så håller larmpersonalen ditt huvud kallt

De senaste åren har antalet samtal till SOS Alarm samt antalet utskickade ambulanser skjutit i höjden.

Vid livshotande situationer kan 1 minuts försening innebära skillnaden mellan liv och död. Därför är SOS-operatörernas skicklighet avgörande. Lundasociologen Karl Hedman har studerat ett stort antal SOS-samtal och kommit fram till att en viktig framgångsfaktor är att operatören lyckas hålla igång samtalet med den som ringer.
    Genom närmare 600 timmars observationer och ljudinspelningar har Karl Hedman följt samtal mellan SOS-operatörer, läkare, sjuksköterskor och ambulanspersonal.
    – Den svåraste kommunikationsutmaningen för personalen är nyanlända som inte behärskar språket samt den ökande andelen äldre personer som av olika anledningar har svårt att förstå SOS-personalens instruktioner, säger Karl Hedman.
    Läs hela pressmeddelandet från Lunds universitet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv