Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

De sista mammutarna dog av törst

Mammutarna på St. Paul Island överlevde sina kusiner på fastlandet med tusentals år. (Bild: Wikimedia Commons, cc.)

En av de sista kända grupperna av mammutar dog ut på grund av brist på dricksvatten tror forskarna. Istidens djur levde på en avlägsen ö utanför Alaska, och forskarna har daterat deras död till för cirka 5600 år sedan.
    De tror att ett varmare klimat orsakade att sjöarna blev grundare, och lämnade mammutarna utan att de kunde släcka sin törst. Vissa sjöar förlorades till havet, och när saltvatten strömmade in i de återstående minskade sötvattnet ytterligare.
    BBC News: Last woolly mammoths ’died of thirst’.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv