Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Flyktingteamet redo för Rio-OS

Cristo Redentor välkomnar OS-besökarna till Rio.
(Foto: Wikimedia Commons, cc.)

Förra året beräknade FN att det fanns mer än 21 miljoner flyktingar utspridda över hela världen, en nivå som inte setts sedan andra världskriget.
    När 2016 års olympiska spel närmade sig, såg Internationella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach en möjlighet att fokusera den globala uppmärksamheten på krisen, och för att ge några av de tävlande bland denna enorma statslösa population en chans att konkurrera på världsscenen.
    IOK valde en grupp av tio flykting-idrottare från Sydsudan, Syrien, Kongo och Etiopien för att tävla i en nybildad flykting-OS-trupp. Under invigningen kommer gruppen att marschera in på arenan bärande den olympiska flaggan.
    Team Refugee Ready for Rio Olympics (21 foton).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv