Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Cretto di Burri: Betonglabyrinten i Gibellina

Cretto Burri i Gibellina Vecchia. (Foto: Wikimedia Commons, cc.)

På den italienska ön Sicilien finns en stor labyrint av betong på sidan av en kulle som ett enormt grå-vitt sköldpaddsskal. Labyrinten av vägar genom denna betongplatta motsvarar exakt gatuplanet i gamla stan i Gibellina, som en gång låg här innan den förstördes av en jordbävning 1968.
    Tyvärr var hjälpinsatserna lika förödande som jordbävningen själv och tusentals förblev hemlösa i flera år efter katastrofen, de bodde i tillfälliga prefabricerade hus nära ruinerna av sina tidigare hem. Till slut blev de härjade städerna övergivna och byggdes upp på nya platser.
    Cretto di Burri: The Concrete Labyrinth of Gibellina.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv